Animatie

FELIX 3D printers

In samenwerking met Studio Kars + Boom is een animatievideo ontwikkeld over een 3D printer van FELIX.
Project

Vanuit Studio Kars + Boom is de opdracht gekomen om een uitleganimatie te ontwikkelen over de voordelen van 3D printen met FELIX 3D printers. De illustraties zijn gemaakt door Studio Kars + Boom met de informatie van FELIX. Alle losse illustraties zijn gebruikt voor de animatie in combinatie met digitale effecten, overgangen, geluidseffecten, muziek en het gebruik van een voice-over.

Studio Kars + Boom is een ontwerpstudio uit Utrecht die zich richt op het maken van infographics, illustraties en andere ontwerpen voor print en online gebruik.

FELIX printers is een van de eerste 3D printer leveranciers in Nederland. Zij leveren diverse soorten 3D printers en accessoires voor het printen in 3D.

Opdracht

Animatie FELIX 3D printers

Klant

FELIX | Studio Kars + Boom
www.karsenboom.com

Opdrachtomschrijving

Het animeren van diverse illustraties tot een professionele animatie die de voordelen van 3D printen uitlegt.

Animeren van losse elementen

tot een goed lopende animatie

met vloeiende overgangen.

De illustraties die gemaakt zijn door Studio Kars + Boom zijn allemaal los geanimeerd en samengevoegd tot een goed lopende animatie. Hiervoor zijn diverse overgangen ontwikkeld, zodat de verschillende illustraties goed in elkaar over kunnen lopen.

Om een goed geheel van de animatie te maken is er muziek toegevoegd en is er gebruik gemaakt van en voice-over, die de animatie met een verhaal ondersteunt. Al deze componenten zorgen ervoor dat de boodschap van de animatie juist overgebracht zullen worden.

Inclusief het maken van effecten,

toevoegen van een voice-over en

het gebruik van geluidseffecten.

Naast het animeren van de aangeleverde illustraties is de animatie voorzien van diverse digitale toevoegingen. Denk hierbij aan diverse soorten effecten, als het omslaan van bladzijden van een kalender of het terugspoelen in de tijd door middel van een rewind effect. Een ander effect was het toepassen van een vergrootglas, die het gedeelte vergroot waar op dat moment de focus ligt.

Naast het gebruik van muziek en een voice-over zijn de bewegingen in de animatie voorzien van passende geluidseffecten. Hierdoor komen de animaties extra tot leven omdat het nu niet alleen zichtbaar, maar ook hoorbaar gemaakt wordt.

Unieke illustraties

Gemaakt door Studio Kars + Boom uit Utrecht

Duidelijke uitleg
animaties

Animatie FELIX Printers

Bekijk hier de animatie voor FELIX Printers

Recente animatie projecten

Bekijk de recente animatie projecten hieronder om een beter beeld te krijgen van wat Studio Harmens voor jou kan betekenen.

Diverse animaties

Animatie + Film Smart Parks

Animatie FELIX 3D printers

2d flat animatie