Animatie + Film

Smart Parks

Animatie voor Smart Parks om meer inzicht te geven in het beschermen van dier en natuur met behulp van de laatste technologieën.
Project

Smart Parks zet zich in om wildparken over de hele wereld te beschermen door middel van de laatste technologieën. Door het aanleggen van lage energie verbruikende netwerken kan een wildpark compleet dekkend gemaakt worden. Om zo de parken en de diverse diersoorten te kunnen monitoren en met als belangrijkste doel, te beschermen. Deze projecten worden onder andere uitgevoerd in Afrika, India en Europa.

Voor het uitleggen van deze systemen is er een illustratie gemaakt van een voorbeeld park in de vorm van een drie dimensionale plattegrond. Hierin zijn de verschillende aspecten van een wildpark opgenomen, zoals de dieren, bomen en rivieren, maar ook de rangers, auto’s, hekken en het systeem zelf. Deze illustratie is daarna geanimeerd om zo in een korte animatie video te kunnen laten zien hoe het systeem werkt en wat hiermee allemaal mogelijk is.

Opdracht

Animatie + Film Smart Parks

Klant

Smart Parks
www.smartparks.org

Opdrachtomschrijving

Het illustreren en animeren van een wildpark om zo de complexiteit van een Smart Park te illustreren

Illustreren van een landschap

met diverse soorten dieren,

planten, voertuigen en technologie

Voor het maken van een duidelijk beeld van een ‘smart park’ is de illustratie vanaf een hoger perspectief gemaakt. Op deze manier ontstaat er een goed overzicht van alle elementen in het park. De hoofdonderdelen zijn de antennes, de verschillende gebouwen, hekken, auto’s en natuurlijk de beschermde dieren. Alle illustraties zijn als losse elementen gemaakt, zodat deze daarna tot een animatiefilm gemonteerd kunnen worden.

Animeren van de illustraties

en het toevoegen van extra informatie

om een duidelijk beeld te schetsen

De animatie moet laten zien wat er in een park gebeurd aan activiteiten en hoe dit door de aanwezige technologie gemonitord wordt. Het openen van hekken, de bewegingen van bepaalde dieren, het volgen van voertuigen en het beheren van voorraden zijn nu makkelijk te monitoren.

Unieke illustraties

In dezelfde stijlvoering

Duidelijke uitleg
animaties

Monteren drone beeldmateriaal

Naast het maken van een animatie video is er ook een montage gemaakt van een grote hoeveelheid drone beelden. Deze beelden zijn in Afrika opgenomen met een drone en hier in Nederland voorzien van kleurcorrectie en stabilisatie. De gemonteerde video moet een indruk geven van de enorme oppervlaktes van de wildparken en laten zien hoe technologie positief toegepast wordt in de natuur.

Smart Parks – Mkomazi

Bekijk hier de videomontage voor Smart Parks

Videomontage en stabilisatie

Kleurcorrectie en uitlijning van de beelden

Recente animatie projecten

Bekijk de recente animatie projecten hieronder om een beter beeld te krijgen van wat Studio Harmens voor jou kan betekenen.

Diverse animaties

Animatie + Film Smart Parks

Animatie FELIX 3D printers

2d flat animatie