Skip to main content

Waarom is goede interieurfotografie belangrijk?

In dit artikel wordt uitgelegd waarom goede interieurfotografie zo belangrijk is.

Goede interieurfoto’s zijn in heel veel gevallen zeer belangrijk. Denk aan het promoten van je bedrijf aan de buitenwereld. Bijvoorbeeld door middel van je website, social media of via brochures. Of het etaleren van je restaurant, zodat eventuele bezoekers een beter beeld hebben en sneller zullen reserveren. Misschien wil jij je huis wel verkopen via Funda, dan zijn professionele interieurfoto’s ook zeker van belang. Wat je ook wilt laten zien, je wilt natuurlijk dat het op de foto minimaal net zo mooi is als de ruimte in het echt. Het maken van goede interieurfoto’s is dus zeer belangrijk, daarnaast zou je een interieur nog duidelijker kunnen vertonen door middel van een interieurvideo.

Maar wat maakt interieurfotografie nu goed of slecht?

Veel bedrijven en organisaties beginnen zelf met het maken van foto’s van hun gebouw en interieur. Op zich logisch, het scheelt veel kosten en je hoeft niemand van buitenaf langs te laten komen. Toch komt het in de meeste gevallen voor dat dit alsnog gedaan wordt, wat uiteindelijk dubbel werk betekent. Vaak komt vaak omdat de juiste kennis en apparatuur niet beschikbaar is en daardoor de foto’s te donker waren, niets scherp genoeg of dat er niet genoeg van de ruimtes te zien is. Om dit te voorkomen is het verstandig dit in een keer goed te doen.

Om goede interieurfoto’s te maken is het van belang de juiste apparatuur te gebruiken en hier ook de kennis van te hebben. Om de ruimte groot genoeg in beeld te krijgen moet er gebruik gemaakt worden van een groothoeklens. Daarbij maakt het natuurlijk ook uit wat voor een camera je gebruikt, maar voor het beeld is de lens een pré. De kwaliteit komt deels uit de lens, maar voor een groot deel ook uit de camera. Gebruik in het geval van niet bewegende objecten altijd een statief. De ruimte beweegt niet, dus je kunt werken met een lange sluitertijd en gebruik maken van het natuurlijke licht in de ruimte. Hierdoor worden de foto’s veel realistischer en zal het hetzelfde, al dan niet mooier, aandoen als in het echt.

“Goede interieurfotografie draagt bij aan een nog beter beeld van jouw interieur”

Heldere en ruimtelijke foto’s maken het verschil

 

Als je naar interieurfoto’s kijk wil je natuurlijk alles goed kunnen zien. Vaak vallen stukken van een ruimte weg door donkere schaduwen. Dit komt over het algemeen door onvoldoende of verkeerde belichting. Door het gebruik van een goede camera met groothoeklens en het gebruik van natuurlijk licht, zullen de foto’s van het interieur heel helder en ruimtelijk aanvoelen. Goede interieurfoto’s draagt bij aan een nog beter beeld van jouw interieur.

Voorbeelden van interieurfoto's

Klik op de afbeelding voor extra foto

Interieurfotografie
VELUX

Interieurfotografie
Funda

Interieurfotografie
V.O.F. de Bouwmaat

Interieurfotografie
Funda

Interieurfotografie
Jaarbeurs

InterieurfotografieFunda

Interieurfoto’s voor Funda

Veel mensen verkopen hun woning via een makelaar en/of via websites als Funda. De mensen die op zoek zijn naar een woning doen dit voornamelijk via de laatste optie. Om er echt uit te springen en een zo waarheidsgetrouw beeld te geven van jouw woning zijn goede interieurfoto’s erg belangrijk om in te investeren. Je woning zal ruimtelijk en helder vertoond worden, waardoor de kans veel groter is dat mensen geïnteresseerd zijn.

Gebruik van natuurlijk licht

Extra belichting is belangrijk bij fotografie, maar het is niet altijd nodig. In een goed uitgelichte woning is het vaker mooier om gebruik te maken van de aanwezige lichtbronnen. Soms is het nodig om bepaalde hoekjes of objecten extra uit te lichten voor een mooier effect.

Eenheid tussen de interieurfoto’s

Omdat de alle foto’s in een keer gemaakt worden met dezelfde belichting zal er eenheid ontstaan tussen de verschillende interieurfoto’s. Ook de nabewerking zal bij alle gemaakte foto’s hetzelfde verlopen. Voor het gebruik in brochures en op websites is dit zeer belangrijk, omdat je hier graag eenheid in wilt creëren.