Skip to main content

Video’s op Social Media

By July 12, 2020October 12th, 2020Film

Video’s op Social Media

Video’s op social media

In dit artikel wordt uitgelegd waarom video's het zo goed doen op social media.

Het plaatsen van video’s op social media wordt met de dag populairder. In 2018 werden er meer video’s via Facebook en Instagram bekeken dan via het videokanaal YouTube. Ook met de komst van nieuwe social media kanalen zoals TikTok wordt het online plaatsen van video content nog sterker. En daarom is videomarketing bij uitstek het middel om op een eenvoudige manier meer naamsbekendheid en omzet te verwerven. Hoe videomarketing werkt, lees je in dit blog!

Waarom video’s het goed doen op social media

In het jaar 2014 was het gebruik van mobiel internet voor het eerst groter dan het verbruik via de PC. Volgens Facebook betekent dit een verandering naar een multimediale, beeldende cultuur. Het duurde dan ook niet lang voordat Facebook de mogelijkheden voor video’s flink ging uitbreiden. Het werd vanaf dat moment ook mogelijk om, in de plaats van een indirecte video van YouTube, een directe video op je tijdlijn te zetten. Daarnaast werden video’s vanaf het najaar van 2014 automatisch afgespeeld én gaf Facebook meer inzicht in de statistieken. Hierdoor kon voortaan worden gezien wanneer kijkers afhaakte en in hoeverre de video door de beoogde doelgroep bekeken werd.

Zo doe jij er je voordeel mee

Om een graantje mee te kunnen pikken in deze vorm van marketing moet je video wel aan een aantal eisen voldoen. Zo moet je de kijker direct weten te pakken en dus zijn de eerste seconden van je video super belangrijk. Bovendien moet je video sowieso niet te lang worden, dus informatie moet kort maar krachtig overgebracht worden. Als laatste zal je, voor de likes en shares, ervoor moeten zorgden dat je boodschap in een creatief of grappig jasje gestopt wordt. Op deze manier zal jouw video niet ongezien blijven!

Deelbare video’s

De doorgevoerde veranderingen wierpen al gauw hun vruchten af. Het aantal bekeken video’s steeg enorm en inmiddels worden er dus meer video’s via Facebook, Instagram en TikTok bekeken dan via het welbekende Youtube. En met een potentieel publiek van wel 1,4 miljard – dat is éénvijfde van de wereldbevolking – wereldwijd en 9,4 miljoen in Nederland kan ook jouw video binnen no time wijdverspreid worden. Makkelijker kan bijna niet!