Skip to main content

Interactief jaarverslag laten maken

LAAT JOUW JAARVERSLAG TOT LEVEN KOMEN.
Wat houdt dit in? Offerte aanvragen

Boeiender

Allereerst is het natuurlijk veel interessanter om een interactief jaarverslag te bekijken, dan een standaard .pfd bestand. Houd de lezers geboeid met het werk dat jullie hebben geleverd!

Aanpasbaar

Het jaarverslag is in elke gewenste stijl te ontwerpen. Daarbij is er keuze uit illustraties, fotografie, video, animatie, audio en diverse interacties. Het jaarverslag is helemaal aanpasbaar naar eigen stijl.

Interactief

Een jaarverslag vol verhalen, foto's, illustraties, video's animaties en bewegende elementen. Door deze interactie is het bekijken en navigeren door het jaarverslag veel aantrekkelijker.

Makkelijk deelbaar

Collega's zullen trots zijn op het werk dat zij gedaan hebben. Een .PDF jaarverslag delen is niet aantrekkelijk. Een verhaal met een animatie van hun project willen zij daarentegen aan iedereen laten zien!

Moet jij of jouw organisatie ook elk jaar een jaarverslag opstellen en opleveren? Dan ben je waarschijnlijk goed bekend met het enorme aantal uren aan werk dat hierin gaat zitten. Naast dat het een verplichting is om zo’n jaarverslag op te leveren is het natuurlijk ook leuk als anderen jouw harde werk waarderen of er zelfs zo trots op zijn en dit massaal delen. Mocht jij jezelf of een collega hierin herkennen lees dan vooral verder!

Het is iets dat je vaak hoort, het maken van een jaarverslag, veel verplicht werk, wat uiteindelijk helemaal geen waardering krijgt door verschillende redenen. Bijvoorbeeld collega’s die niet eens weten dat het jaarverslag er is. Anderen die het wel weten, maar geen interesse hebben om hier naar te kijken. Of collega’s die het jaarverslag wel openen, maar hierbij alleen kijken naar de onderwerpen waar zij verantwoordelijk voor zijn.

Een jaarverslag maken en alle data bij elkaar zoeken is natuurlijk al een hele klus. Daardoor wordt vrijwel altijd hetzelfde PDF format gevuld met nieuwe data. Het maken hiervan is verplicht en wordt daardoor het liefst niet heel graag gedeeld. Stel je voor dat het jaarverslag, naast het standaard PDF jaarverslag, interactief gemaakt kan worden. Dat je hierbij meer kunt vertellen over de organisatie, voorbeelden kunt laten zien van interessante projecten, animaties tonen over bepaalde processen of verhalen van medewerkers kunt toevoegen. Hier kunnen wij jou en jouw organisatie zeker bij helpen!

Ontdek de voordelen

De voordelen van een interactief jaarverslag

Een jaarverslag maken die door mensen geopend, gelezen en zelfs gedeeld wordt. Dat kan door het jaarverslag interactief te maken. Alle informatie die essentieel is kunnen wij toevoegen, maar dan op een fraaie manier. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden die het voor de maker leuker maakt om het jaarverslag op te stellen en het voor de lezer interessanter maakt om dit te lezen en te delen. Hieronder staan een aantal mogelijkheden en voordelen bij het maken van een interactief jaarverslag.

Het wordt gelezen!

Al met al de belangrijkste reden om het jaarverslag interessanter te maken! Collega's, medewerkers, klanten en andere betrokkenen krijgen een uitstekend inzicht in de organisatie en de bijbehorende prestaties.

Jaarverslag in unieke eigen stijl

Het jaarverslag kan in elke unieke stijl ontworpen worden, waardoor het een eigen uitstraling krijgt. Dit draagt daarmee ook weer bij aan de waarde en de eenheid van de organisatie.

Geef je organisatie een boost!

Met deze eenheid binnen de verschillende uitingen is het jaarverslag een extra uiting die gedeeld kan worden. Hiermee geef je een nog betere kijk in de organisatie waardoor dit online een positieve boost zal geven.

Data in grafieken en tabellen

Financiële cijfers, statistieken en gegevens kunnen allemaal in tabellen en grafieken geplaatst worden. Hierdoor worden deze cijfers extra overzichtelijk en een stuk interessanter om in te zien. Zowel op de computer als voor mobiel gebruik.

Een jaarverslag vol verhalen

Het jaarverslag is een unieke kans om verhalen te delen. Projecten of bepaalde gebeurtenissen van het afgelopen jaar zijn hier mooi in te verwerken. Deze losse verhalen kunnen voorzien worden van animaties of video's.

Delen via social media

Het jaarverslag is makkelijk te delen via social media, via de mail of intern binnen de organisatie. Ook losse onderdelen van het jaarverslag zijn makkelijk te verspreiden. Denk aan video's, animaties of bepaalde verhalen uit het jaarverslag.

De opties van een interactief jaarverslag

Een jaarverslag interactief maken is stap 1. Daarbij wordt gekeken wat de essentiële informatie is en op welke manier deze het beste vormgegeven kan worden. Daarbij zijn verschillende extra toepassingen mogelijk, die hieronder worden getoond.

Grafieken en tabellen

Financiële data, statistieken en jaarcijfers zijn overzichtelijk te verwerken.

Video's

Breng projecten en verhalen op een unieke manier in beeld.

Animatie

Leg processen, structuren en veranderingen uit met animatie.

Interactieve buttons

Interactieve buttons die op een speelse manier door het jaarverslag navigeren.

Illustraties

Aantrekkelijke illustraties die toepasbaar zijn in het jaarverslag, infographics en animaties.

Social media koppeling

Deel het jaarverslag makkelijk via diverse kanalen, zoals LinkedIn, Facebook of Instagram.

De stappen van een interactief jaarverslag

 • Oriëntatie

  De eerste stap in het ontwikkelen van een interactief jaarverslag is het oriënteren. Daarbij gaan wij kijken naar wat de wensen zijn, wat de inhoud van het project wordt en of het project een toegevoegde waarde heeft. Zo is het van belang dat er genoeg informatie beschikbaar gemaakt wordt voor het ontwikkelen van een interactief jaarverslag. Wanneer het duidelijk is wat de mogelijkheden en wensen zijn gaan wij kijken naar de beste vorm om alles zo overzichtelijk mogelijk te kunnen presenteren.

 • Ontwerpen

  Tijdens het oriënteren wordt er dus bepaald wat er gemaakt gaat worden. In deze stap ‘ontwerpen’ wordt bepaald hoe dit er uiteindelijk uit komt te zien. Hier worden ontwerpen gemaakt van de stijlvoering, structuren en inhoud voor het online jaarverslag en begonnen met scripts maken van video’s en animaties. In deze stap wordt dus eigenlijk alles inhoudelijk, maar ook visueel duidelijk gemaakt en bepaald wat er uiteindelijk ontwikkeld gaat worden.

 • Programmeren + Ontwikkelen

  Wanneer bepaald is wat de structuur van het interactieve jaarverslag wordt, wat er gemaakt gaat worden en hoe dit eruit komt te zien belanden wij in de volgende fase: het programmeren en het ontwikkelen. Hier worden alle voorbeelden uitgewerkt, krijgt het interactieve jaarverslag vorm en worden de video’s en animaties ontwikkeld.

 • Oplevering

  Als alle informatie verwerkt is blijft er nog één stap over, namelijk het opleveren van het interactieve jaarverslag. In deze laatste stap kan ook nog feedback gegeven worden op de laatste punten. Daarna is het jaarverslag online beschikbaar en klaar om gedeeld te worden!

Voorbeeld interactief jaarverslag

Voor de Omgevingsdienst Regio Utrecht is een interactief jaarverslag ontwikkeld voor de jaren 2017, 2018 en 2019. In dit jaarverslag zijn de financiële stukken verwerkt met uitwerking in tabellen en grafieken. Ook zijn hier passende animaties toegevoegd en diverse video’s opgenomen.

Bekijk het interactieve jaarverslag van de Omgevingsdienst Regio Utrecht.

Interactief jaarverslag ODRU Meer informatie over dit project

Een interactief jaarverslag is interessant, maar dit kan je natuurlijk
ook voor een heleboel andere doeleinden toepassen!

Het is dus niet noodzakelijk alleen voor jaarverslagen, maar kan bijvoorbeeld ook ingezet worden voor kleinere documenten. Denk aan projectpresentaties, data visualisatie, Powerpoint presentaties die online gepresenteerd moeten worden. Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos.
Mocht jij vragen of ideeën hebben die je wilt bespreken, neem dan contact op!

Ik wil meer informatie Vraag een offerte aan

Terugbelverzoek

Vul je naam, bedrijf/organisatie en telefoonnummer in en je wordt zo snel mogelijk teruggebeld.