Wat zijn de voordelen van een bedrijfsfilm?

Wat zijn de voordelen van een bedrijfsfilm?

Wat houdt het in?

Wat zijn de voordelen van een bedrijfsfilm?

blablalba

[grijs]

Wat zijn de voordelen van een bedrijfsfilm?

[/grijs]
[wit]

Een bedrijfsfilm is natuurlijk hartstikke mooi om te hebben, maar wat heb je er aan? Over het algemeen is een goede bedrijfsfilm vrij kostbaar, wegen de voordelen dan wel op tegen de kosten?

Natuurlijk zit er verschil in dure en goedkope bedrijfsfilms, wat uiteindelijk vooral te merken is in de kwaliteit en de effectiviteit. Een duurdere bedrijfsfilm zal dieper onderzoek naar het bedrijf, een betere boodschap en sterkere beelden bevatten. Zoals bij veel producten en diensten geldt hierbij dezelfde uitspraak; goedkoop is duurkoop. Een goede bedrijfsfilm heeft de meeste voordelen, waarvan de belangrijkste hieronder uitgelegd worden.

[/wit]

wat zijn de voordelen van een bedrijfsfilm

[wit]

Aandacht trekken met een bedrijfsfilm

Visueel materiaal wordt door mensen veel eerder bekeken dan dat dezelfde boodschap wordt gelezen. Mensen zien liever een video dan een lap tekst. Een foto zegt meer dan duizend woorden geldt zeker ook voor video, alleen is het aantal beelden hierbij stukken meer. Bewegend beeld trekt de aandacht, of het nu op een beurs, buiten op straat of op een computerscherm is. De kijker wordt getriggerd door het beeld en moet in de eerste seconde al overtuigd worden om verder te kijken. Om dit voor elkaar te krijgen moet er een goed verhaal en een goede boodschap in de bedrijfsfilm verwerkt worden, zodat de juiste doelgroep zich aangesproken voelt. Een bedrijfsfilm kan bezoekers naar de website trekken en aansporen tot handelen, maar een bedrijfsfilm op je website heeft weer hele andere voordelen.

Professionele indruk met een bedrijfsfilm

Als een bezoeker op je website terecht komt kan deze natuurlijk de informatiepagina over het bedrijf gaan lezen, maar hij kan ook op de professioneel vormgegeven bedrijfsfilm klikken die precies verteld waar het bedrijf voor staat. Heb je een effectieve en professionele bedrijfsfilm op je website staan, dan zal de klant snel overtuigt zijn van de producten en diensten van het bedrijf. Heb je een goedkope bedrijfsfilm zonder inhoud, dan zal dit juist averechts kunnen werken omdat de klant de beelden verbindt met de producten en diensten van het bedrijf. Zorg er dus voor dat je bedrijfsfilm optimaal is en op de juiste manier inzicht geeft in de organisatie achter het bedrijf. Met een geode bedrijfsfilm kun je het image van het bedrijf flink versterken!

Betere vindbaarheid met een bedrijfsfilm

Naast dat een bedrijfsfilm een perfecte toevoeging is aan de professionaliteit en imago van het bedrijf zal de vindbaarheid ook toenemen. Een video kan makkelijk gedeeld worden via social media, waar mensen dit delen met vrienden en andere bedrijven. Daarnaast hecht Google een grote waarde aan online video’s en het gebruik hiervan.

[/wit]
[grijs]

Meer artikelen over film en fotografie?

Klik op de onderstaande knop voor meer blog artikelen over film en fotografie in Utrecht!

Meer artikelen!

[/grijs]