Skip to main content

Wat is een videoproductie?

By September 1, 2020Film, Nieuws

Wat is een videoproductie?

Wat is een videoproductie?

In dit artikel wordt uitgelegd wat een videoproductie is.

Een videoproductie, wat houdt dit nu precies in? Een bedrijfsfilm of een productvideo? Een videoclip misschien? Een videoproductie heb je in veel verschillende soorten en maten. Daarbij biedt een videoproductie vooral zakelijk gezien een behoorlijke toegevoegde waarde. Vooral wanneer je jouw online zichtbaarheid wilt verbeteren, kan een videoproductie zeker van toegevoegde waarde zijn. In dit artikel leggen we uit wat een videoproductie is, maar ook welke soorten er zijn en wat hier de voordelen van zijn.

Wat is een videoproductie?

Een videoproductie is een video of film die gemaakt wordt om je kijker iets uit te leggen, om je kijker te inspireren, om een boodschap over te brengen of om te informeren. Ook kun je een videoproductie gebruiken om de kijker op te roepen tot actie, bijvoorbeeld door middel van een actie of uniek aanbod. Een videoproductie is dus een krachtig middel, dat zakelijk heel goed is in te zetten als onderdeel van je marketing en communicatie. Daarbij is met video eigenlijk alles te laten zien dat je voor ogen hebt. Beelden brengen sneller een gevoel over en blijven beter hangen dan geschreven tekst, dus doe hier je voordeel mee!

Waarom een videoproductie?

In deze digitale, online wereld is een videoproductie eigenlijk onmisbaar. Een videoproductie zorgt niet alleen voor een grotere online vindbaarheid en zichtbaarheid, maar het geeft je ook de kans om op een andere manier contact te leggen met je doelgroep. Een video is bij uitstek geschikt om online te verspreiden via social media, is deelbaar, en kan daardoor het verkeer naar je website een extra boost geven. Maar toch is de belangrijkste reden voor een videoproductie de informatieoverdracht. De boodschap is beter over te brengen en mensen onthouden beelden sneller en beter dan geschreven tekst.

“Een video is bij uitstek geschikt om online te verspreiden via social media.”

Soorten videoproducties

Om dat elk bedrijf of organisatie verschillende is bestaat er niet een soort video die voor iedereen even goed bruikbaar is. Voor verschillende niches, diensten en producten geldt hetzelfde, er zijn daarom veel verschillende soorten videoproducties. Je kunt je misschien voorstellen dat je een andere video nodig hebt als je iets wilt verkopen, dan wanneer je de werking van een nieuw product of proces wilt laten zien. Zo heeft een promotiefilm een heel andere functie dan een productvideo en het is belangrijk dat je de productie kiest die het beste bij jouw bedrijf, maar ook bij je product of dienst past. Zo biedt Studio Harmens de volgende videoproducties aan: animatie, bedrijfsfilm, instructiefilm, productvideo, promotiefilm.