Interieurfotografie

VELUX Nederland

Het fotograferen van de showroom van VELUX Nederland met zowel normale interieurfotografie als 360 graden fotografie
Project

Voor VELUX Nederland is de gehele showroom vastgelegd door middel van interieurfoto’s. De showroom is gevestigd in de Meern, waar diverse daglicht oplossingen te bekijken zijn. Door middel van een serie daken in de showroom zijn voorbeeldkamers gecreëerd, waar de dakkapellen en ramen in tentoongesteld worden.

Een van de onderdelen was het fotograferen van deze zogeheten sfeerkamers met de daarbij behorende daglicht oplossingen, zoals dakramen en raamdecoratie.

VELUX Nederland is gespecialiseerd in ventilatie en daglicht oplossingen en heeft een grote showroom in de Meern naast Utrecht. Hier worden alle licht- en ventilatie mogelijkheden gepresenteerd in een ruimtelijke omgeving. Daarbij is te denken aan dakkapellen, dakramen, raamdecoratie en diverse verduisteringsmogelijkheden.

Zowel binnen als buiten het pand van VELUX Nederland zijn foto’s gemaakt. Daarbij is ook het werkende personeel gefotografeerd voor het gebruik in brochures en op de website. Tijdens het maken van de normale interieurfoto’s zijn er ook 360 graden foto’s gemaakt waarbij de bezoeker van de website zelf de complete showroom kan bewonderen.

Opdracht

Interieurfotografie op locatie

Klant

VELUX Nederland
www.velux.nl

Opdrachtomschrijving

Het fotograferen van de showroom van VELUX Nederland, zowel als interieurfoto’s als 360 graden foto’s

Ruimtelijke foto’s van een showroom

Voor VELUX Nederland zijn diverse sfeerkamers in de showroom gefotografeerd om een duidelijk beeld te geven van de diverse mogelijkheden die zij aan ramen en raamdecoratie bieden. Het was bij voor het maken van de foto’s van belang dat de foto’s ruimtelijk en licht waren, waarbij goed te zien is wat het gebruik van de verschillende ramen en decoratie met een ruimte doen.

Interieurfotografie

op locatie in Utrecht

De showroom beschikt over een aantal sfeerkamers, die allemaal gericht zijn op een ander deel van een woning. Zo is er een kamer ingericht als werkkamer, slaapkamer, kinderkamer en woonkamer. Ook de eetkamer en keuken zijn in de verschillende sfeerkamers opgenomen.

Gebruik van natuurlijk licht en kunstlicht

Bij het fotograferen van de showroom en de diverse kamers is gebruik gemaakt van natuurlijk buitenlicht, maar ook van kunstlicht om de mogelijkheden van de ramen en raamdecoratie extra te benadrukken.

Buiten fotograferen

Fotograferen voor brochures

In hoge kwaliteit

360 graden fotografie bij bedrijven

Naast interieurfoto’s zijn er ook diverse 360 graden foto’s gemaakt voor het gebruik op de website.

Voorbeeld van 360 graden fotografie

Klik met de muis op de foto, houd deze ingedrukt en beweeg om door de ruimte te navigeren.

 

Recente interieurfotografie

Bekijk de recente interieurfotografie projecten hieronder om een beter beeld te krijgen van wat Studio Harmens voor jou kan betekenen.

Interieurfotografie VELUX Nederland

Interieurfotografie VOF De Bouwmaat Utrecht

Diverse woningfotografie

Standfotografie