Bedrijfsfilm laten maken

Wil jij een bedrijfsfilm laten maken of een animatie laten maken, maar weet je niet precies wat je wilt of waar je moet beginnen, dan adviseren en begeleiden wij jou hier graag bij! Op deze pagina leggen wij duidelijk uit wat de werkwijze is en wat de mogelijkheden van een bedrijfsfilm, promotiefilm of animatie zijn. De verschillende voordelen van een bedrijfsfilm zullen in onderstaande video toegelicht worden. Heb jij vragen over het maken van een bedrijfsfilm, dan kan je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen!

Bedrijfsfilm laten maken, de voordelen

Je kan je professionele bedrijfsfilm bij Studio Harmens uit Utrecht laten maken voor een betaalbare prijs. De voordelen van een doeltreffende bedrijfsfilm laten zich op meerdere vlakken zien. De belangrijkste voordelen bestaan uit aandacht trekken, een betere vindbaarheid, een professionele indruk wekken en het versterken van het imago. Deze voordelen zijn hieronder verder toegelicht. Wil je meer informatie over de voordelen van een bedrijfsfilm, dan kunnen wij bij een oriënterend gesprek toelichten wat de voordelen van jouw toekomstige bedrijfsfilm zullen zijn.

studio utrecht harmens bedrijfsfilm laten maken aandacht trekken

Aandacht trekken

Bezoekers op jouw website zullen eerder een video afspelen dan een geschreven tekst met dezelfde informatie lezen. Een bedrijfsfilm moet de aandacht van de bezoekers trekken en aansporen tot handelen. De bedrijfsfilm kan buiten jouw eigen website ook op andere websites geïmplementeerd worden waardoor er nieuwe bezoekers naar jouw website komen. Naast online gebruik werkt een bedrijfsfilm of promotiefilm ook ideaal als aandachttrekker op bijvoorbeeld beurzen.

studio utrecht harmens bedrijfsfilm laten maken betere vindbaarheid

Betere vindbaarheid

Naast dat jouw video op andere websites geplaatst kan worden zal jouw bedrijf ook beter vindbaar zijn via zoekmachines. Google hecht een grote waarde aan het gebruik van online video’s wat bij gaat dragen aan een betere vindbaarheid. Studio Harmens biedt, indien nodig, hulp bij het implementeren van de video op de website en optimaliseren van de vindbaarheid van de video.

studio utrecht harmens bedrijfsfilm laten maken professionele indruk

Professionele indruk

Bedrijfsvideo’s moeten niet alleen doeltreffend zijn, maar er ook professioneel uitzien. Bezoekers die een indrukwekkende bedrijfsvideo bekijken zullen zich dit eerder herinneren dan een stuk tekst dat ze op de website hebben gelezen. De kwaliteit van de video straalt uiteindelijk ook uit op het bedrijf zelf, het is een visitekaartje die de juiste indruk bij de doelgroep achter moet laten. Studio Harmens zorgt voor doeltreffende bedrijfsfilms die indruk zullen maken op jouw bezoekers.

studio utrecht harmens bedrijfsfilm laten maken versterken imago

Versterken van het imago

Met een bedrijfsfilm geef je inzicht in de organisatie achter het bedrijf. De bezoekers van je website zien nu ook de mensen die het bedrijf draaiende houden, de activiteiten die plaatsvinden en hoe het bedrijf er van binnen uitziet. Een professionele bedrijfsfilm geeft openheid over het bedrijf en zal daarom ook bijdragen aan het vertrouwen van (potentiële) klanten.

bedrijfsfilm laten maken utrecht

Bedrijfsfilm laten maken, onze werkwijze

Het maken van een bedrijfsfilm vergt veel ervaring en kennis die het proces kunnen verbeteren en versnellen. Het maken van een doeltreffende bedrijfsfilm voltrekt zich bij Studio Harmens in een aantal stappen die doorlopen moeten worden. De klant hoeft eigenlijk alleen maar te vertellen wat het doel van de video is en wat zij er mee willen bereiken. Daarnaast bespreken wij alle mogelijkheden en krijgen wij een zo compleet mogelijk beeld van het bedrijf en de wensen.

bedrijfsfilm laten maken orienteren

Oriëntatie

Allereerst moet dus duidelijk zijn wat het doel van de bedrijfsfilm is en hoe deze ingezet gaat worden. Tijdens een oriënterend gesprek zullen wij de wensen omzetten in een passend plan waarbij de bedrijfsfilm zo doeltreffend mogelijk wordt voorbereid. Aan de hand van dit plan stellen wij een script op waarin alle informatie als tekst hanteerbaar is. Dit plan vertalen wij daarna visueel naar een storyboard die de verhaallijn en alle nodige informatie visueel weergeeft.

bedrijfsfilm laten maken filmen

Filmen

Zodra het plan/script en het storyboard goedgekeurd zijn door de klant start de volgende fase, het filmen. Normaal gesproken neemt het filmen van een gemiddelde bedrijfsfilm 1 tot 2 dagen in beslag. Aan de hand van het opgestelde storyboard filmen wij alle vastgestelde shots, interviews, personen en onderwerpen die in de film te zien zullen zijn. Aan het eind van de filmdag is er een grote stapel filmmateriaal ontstaan, die daarna gemonteerd moet worden.

bedrijfsfilm laten maken utrecht monteren

Monteren

Nu moet al het filmmateriaal uitgezocht worden om alleen de mooiste en best passende shots te kunnen gebruiken. Aan de hand van het storyboard monteren wij de video op de afgesproken manier met de juiste muziek en audio. Als de eerste montage compleet is zal deze aan de klant getoond worden, zodat de klant hier passende feedback op kan geven. Als er aanpassingen gemaakt moeten worden doen wij dat meteen na de terugkoppeling en voorzien wij de gehele film van kleurcorrectie. Hiermee creëren wij de stijl van de video voor een groot gedeelte en ontstaat er eenheid tussen alle verschillende beelden.

bedrijfsfilm laten maken utrecht oplevering

Oplevering

Als de video volledig gemonteerd is, voorzien is van de juiste kleurcorrectie en voor 100% naar de wens van de klant is, leveren wij deze in hoge kwaliteit aan. Hierbij zullen wij ook de nodige nazorg leveren, met bijvoorbeeld het implementeren van de video in de website of het optimaliseren van de vindbaarheid van de nieuwe bedrijfsfilm.

bedrijfsfilm laten maken utrecht

Voorbeeld van een bedrijfsfilm laten maken

Om een voorbeeld te geven van een voltooide bedrijfsfilm is er hieronder een getoond. Hierin zijn mogelijkheden te zien die ook in jouw bedrijfsfilm of promotiefilm verwerkt kunnen worden.

bedrijfsfilm laten maken utrecht studio harmens thomassen


Voor Thomassen Machining is een bedrijfsfilm gerealiseerd die het gehele bedrijf moet laten zien. Alle afdelingen, alle machines en alle mogelijkheden moesten in deze bedrijfsfilm zichtbaar gemaakt worden, zodat het bedrijf kan laten zien hoe zij te werk gaan en wat er achter de schermen gebeurd.

Publicaties:

Metaal Magazine
Bendertechniek
Thomassen Machining

 

Offerte aanvragen?

Wil jij een bedrijfsfilm laten maken of heb je vragen over de mogelijkheden van een bedrijfsfilm? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

Offerte Aanvragen